Morčacie mäso sa dá pripraviť na veľa spôsobov, záleží na tom, ako ho máte radi

Home  >>  Tovar  >>  Morčacie mäso sa dá pripraviť na veľa spôsobov, záleží na tom, ako ho máte radi

Morčacie mäso sa dá pripraviť na veľa spôsobov, záleží na tom, ako ho máte radi

4
Říj,2025

off


Na spestrenie našej stravy si sem-tam doprajeme aj nejaký ten menej zdravý pokrm, aby sme mali väčšiu radosť z jedla a potešili aj svoje chuťové bunky. Okrem sladkých dobrôt je to aj mäso v rôznych podobách, kuracie je najobľúbenejšie, za ním ostatné druhy, napríklad morčacie mäso a potom aj ryby. Jeseň je obdobie v roku, keď sa pomaly chystáme na chladnejšie dni a tomu prispôsobujeme aj svoj jedálniček. Viac mäsa na tanieri je známka toho, že túžime po dobrom a sýtejšom jedle ako v horúcich letných dňoch. Morčacie mäso však možno konzumovať počas celého roka, je ľahko stráviteľné a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.

Chutné stehienka si pripravíte aj doma

Ako Dlho Sa Pečie Morčacie Mäso https://chutnavareska.sk/ako-dlho-sa-pecie-morcacie-maso/? Jeho úprava a dĺžka pečenia závisí od toho, aký recept ste si zvolili a akú veľkú morku kúpili. Pred pečením je vhodné venovať príprave určitý čas, najprv je potrebné predhriať si rúru na vhodnú teplotu, teda asi na 180°C, potom vybrať pekáč, na ktorý sa morka bude dať položiť, mäso umyť a osušiť, najlepšie papierovou utierkou. Mnohým z nás sa osvedčilo marinovanie mäsa aspoň pár hodín pred pečením, ak to nie je možné, tak ho predtým aspoň osoliť a okoreniť, všetko podľa vlastného uváženia.

Celá morka si vyžaduje dlhší čas pečenia

Takto pripravené mäso vložte do pekáča a prikryté ho dajte piecť. Pri pečení platí zásada 20-tich minút na 1 kg hmotnosti mäsa, takže, napríklad 2-kilogramovú morku treba piecť asi 40 minút. Priebežne však mäso kontrolujeme. Pokrievku či alobal z pekáča odstránime asi 15 minút pred dopečením, dosiahneme tak chrumkavú kôrku na povrchu. Pred konzumáciou ho necháme ešte trocha odstáť. Dĺžka pečenia sa líši, dlhšie sa pečie celý moriak, prsia či stehná budú hotové skôr, asi 30 až 60 minút. Po upečení je dobre nechať mäso odpočívať aspoň 20 minút, až potom ho servírovať. Rovnako je dôležité uvedomiť si, že každá rúra pečie inak, a preto je potrebné pečenie prispôsobiť jej a sledovať celý priebeh, aby bol výsledok vhodný na konzumáciu.